Behandling av tidig utlösning

Tidig utlösning sägs vara en sexuell störning som orsakar utlösning innan man inleder ett samlag eller omedelbart efter start av samlaget.Tidig utlösningar sker huvudsakligen hos tonåringar som just har börjat vuxenlivet och inte har någon sexuell erfarenhet. I de flesta fall är den verkliga orsaken bakom uppkomsten av tidig utlösning hos tonåringar sexuell spänning.

Däremot kan fysiologisk distorsion också vara orsaken till tidig utlösning. Tonåringar drabbas av tidig utlösning huvudsakligen som ett resultat av sexuella spänningar medan vuxna män lider av tidig utlösning som en följd av neurologiska och psykiska störningar.

För att behandla tidig utlösning rekommenderar läkare att använda kondom eller särskilda bedövningsmedel. Nackdelen med dessa metoder ligger i människans oförmåga att få samma mängd av glädje från samlag då nervändarna i penis förlorar sin känslighet vid dessa metoder.

Om tidig utlösning är orsakad av psykiska störningar ordineras man till att boka tid med en psykoterapeut. Läkaren hjälper till att hitta orsaken till mannens oro och hans psykiska besvär. Som ett resultat av denna innervation av hjärnan återställs nervändar i penis och för tidig utlösning försvinner.

Erektil dysfunktion ses ofta som en av orsakerna till tidig utlösning. Mannen förlorar självförtroende och en snedvridning av interaktion mellan hjärnan och de delar som är ansvariga för den sexuella funktionen inträffar som leder till för tidig utlösning. Behandlingen av dessa sexuella sjukdomar är komplexa och kan ta flera månader. Det enda sättet att effektivt återställa ett normalt sexliv är att genomgå en medicinsk behandling av för tidig ejakulation.

Dapoxetin är det allra första läkemedel som skapades för att behandla tidig utlösning och det godkändes av FDA. Detta läkemedel bidrar till att öka varaktigheten av ett samlag upp till 3-5 gånger oavsett orsakerna till patologin.

Dapoxetin har en olika effekter. Den har en liten anti-depressiv effekt och förbättrar mannens humör: undertrycker brist på självförtroende, förbättrar humöret, förstärker produktionen av serotonin sekret – ”lycko hormonet”, mannen förlorar därför rädslan för att misslyckas. I tillägg till detta saktar SSRI ner rörelsen av impulser längs CNS som kommer från nervändarna i penis. Mannen förlorar inte känsligheten hos penis, upplever maximalt möjliga glädje från samlag samtidigt som utlösningen också är långsammare.